mums
d här låter väl mumsigt?
600 gram ryggbiff, alt. lövbiff
1 tsk farinsocker
2 tsk teriyakikrydda
1 röd lök
1 liten röd paprika
½ purjolök
2 vitlöksklyftor
1 burk wokgrönsaker (bambuskott, böngroddar, minimajs, vattenkastanjer)
8 dl köttbuljong
2 msk Teriyakisås
Salt & peppar
ev. maizenamjöl till redning
GÖR SÅHÄR :
Strimla biffen och stek på hög värme i stekpanna till de fått fin färg. Pudra över farinsocker och teriyakikryddan. Stek i omgångar, lite i taget. Flytta över till en större gryta och tillsätt resten av ingredienserna. Låt småkoka ca 10-15 min. Smaka av med salt & peppar. Red ev. grytan med maizenamjöl utrört i lite vatten för tjockare sås. Servera till ris eller nudlar.
600 gram ryggbiff, alt. lövbiff
1 tsk farinsocker
2 tsk teriyakikrydda
1 röd lök
1 liten röd paprika
½ purjolök
2 vitlöksklyftor
1 burk wokgrönsaker (bambuskott, böngroddar, minimajs, vattenkastanjer)
8 dl köttbuljong
2 msk Teriyakisås
Salt & peppar
ev. maizenamjöl till redning
GÖR SÅHÄR :
Strimla biffen och stek på hög värme i stekpanna till de fått fin färg. Pudra över farinsocker och teriyakikryddan. Stek i omgångar, lite i taget. Flytta över till en större gryta och tillsätt resten av ingredienserna. Låt småkoka ca 10-15 min. Smaka av med salt & peppar. Red ev. grytan med maizenamjöl utrört i lite vatten för tjockare sås. Servera till ris eller nudlar.
Kommentarer
Trackback